Zmrzlina z olivového oleja s balzamovým krémom

Zloženie
* 100 ml Borges extra panenského olivového oleja
* 500 ml plnotučného mlieka
* 6 vaječných žĺtkov
* 125 g cukru
* 100 ml medu
* 20 g Borges krému na báze balzamového octu z Modeny

PRE 4 OSOBY

30 MINÚT

JEDNODUCHÉ

KROK ZA KROKOM
1. V mise vyšľahajte žĺtky s cukrom.2. Mlieko zohrejte na 45°C a pridajte žĺtkovú zmes. Miešajte nad ohňom do zahustenia.
3. Takto zahustenú zmes odstavte, prilejte olej a premiešajte. Pridajte med a znova všetko premiešajte.
4. Zmes presuňte do novej misy a nechajte vychladnúť.
5. Krém po vychladnutí dajte zmraziť na minimálne 5 hodín. Každú hodinu krém premiešajte.
6. Pred podávaním polejte balzamovým krémom Borges a štipkou cukru.


SÚVISIACE RECEPTY
