Zemiakový šalát s tuniakom

Zloženie
- 1 kg zemiakov
- 1 zelená paprika
- 1 červená paprika
- 1 cibuľa
- 60 g zelených olív
- 200 g tuniaka v konzerve
- 4 vajíčka
- 200 ml mandľového nápoja
- 2 lyžice horčice
- štipka soli
- 300 ml Borges extra panenského olivového oleja
- šťava z ½ citróna
Dressing:

4 osoby

40 min

Jednoduchý

KROK ZA KROKOM
Zemiaky ošúpte a dajte variť do vriacej vody. Varte asi 20 minút (záleží od veľkosti). Vajíčka varte asi 10 minút v druhom hrnci.V miske premiešajte papriku a uvarené zemiaky nakrájané na kocky, cibuľu nakrájanú na plátky, rozdrveného tuniaka a olivy. Okoreňte a pridajte trošku extra panenského olivového oleja. Odložte do chladničky.
Príprava dressingu: V miske premiešajte mandľový nápoj s horčicou. Pridajte citrónovú šťavu a za stáleho miešania pridávajte extra panenský olivový olej, kým nevznikne jednotná textúra. Ak je potrebné, osoľte.
Pred podávaním nakrájajte uvarené vajíčka. Dressing podávajte osobitne alebo ho zamiešajte do šalátu, záleží podľa chuti.


SÚVISIACE RECEPTY

SÚVISIACE PRODUKTY
