ZELENINOVÁ POLIEVKA S KURACÍM MÄSOM A TORTILLOU

Zloženie
* kuracie mäso nakrájané nakocky
* 1 cibuľa
* 2 strúčiky cesnaku
* 2 veľké a dozreté paradajky
* 2 mrkvy
* 1 zelerová vňať
* čierne korenie a soľ
* olivový olej Borges
* 1 štipka koňaku
* citrónová šťava
* 1 lyžička štipľavej papriky
* 4 mexické kukuričné tortilly
* 4 vajíčka
* petržlen

PRE 4 OSOBY

70 Minút

STREDNE NÁROČNÉ

KROK ZA KROKOM
Kuracie mäso okoreňte a ochuťte olivovým olejom, citrónovou šťavou a troškou koňaku. Pečte pri teplote 200 ºC asi 30 minút. V hrnci osmažte cibuľu a cesnak v dostatočnom množstvo olivového oleja. Smažte na pomalom plameni asi 10 minút. Pridajte mrkvu nakrájanú na kocku, zeler a nastrúhané paradajky. Nechajte smažiť ďalších 15 minút. Pridajte upečené kuracie mäso a zalejte vodou. Varte 20 minút. Ak je potrebné, okoreňte podľa svojej chuti. Zatiaľ čo sa polievka varí, tortillu nakrájajte na malé plátky a osmažte na olivovom oleji dozlatista. Z vajíčok si pripravte španielsku tortillu. Vajíčka vyšľahajte, pridajte soľ a upečte na panvici. Nakrájajte na tenké plátky. Polievku posypte petržlenom a kúskami vajíčkovej tortilly. Podávajte s chrumkavou mexickou tortillou.

SÚVISIACE RECEPTY
