Zeleninová frittata

Zloženie
* 100 g brokolice
* 100 g cukety
* 100 g mrkvy
* 100 g šampiňónov
* 3 veľké vajíčka
* 50 ml nápoja z lieskových orieškov
* 1 cibuľa
* 1 strúčik cesnaku
* extra panenský olivový olej Borges

4 osoby

45 min

Jednoduchý

KROK ZA KROKOM
Na panvici na troške extra panenského olivového oleja osmažte cibuľu a cesnak. Pridajte brokolicu, mrkvu, cuketu a nakoniec šampiňóny. Smažte, pokiaľ zelenina nebude al dente. Ak je brokolica príliš tvrdá, pred pridaním ju trošku povarte. Vetvičky brokolice sa snažte nerozdeľovať.Na ďalšej panvici zohrejte trošku oleja. Pridajte rozmiešané vajíčka a chvíľu pečte. Pridajte zeleninu, znížte plameň a varte, kým frittata nezhustne.
Ďalšou možnosťou, ako pripraviť frittatu, je upiecť ju v rúre. Ak sa rozhodnete pre rúru, odporúčame pridať trošku syra. Pečte niekoľko minút, aby sa syr roztopil.


SÚVISIACE RECEPTY
