Zapekaný špenát

Zloženie
- 800 g čerstvého špenátu
- 50 g pšeničnej múky
- 50 ml Borges extra panenského olivového oleja
- 400 ml orechového nápoja
- 50 g strúhaného parmezánu
- ½ lyžice muškátového orecha
- soľ a čierne korenie

4 osoby

25 min

Jednoduchý

KROK ZA KROKOM
Zohrejte panvicu a pridajte troška olivového oleja. Pridajte špenát a na miernom plameni za stáleho miešania varte asi 7 minút. Za stáleho miešania pridajte orechový nápoj a múku. Dochuťte muškátovým orechom, soľou a čiernym korením. Dobre premiešajte, aby sa vám nevytvorili hrudky. Je dôležité, aby sa múka dobre so všetkým premiešala a vznikol chutný a krémový bešamel.Po uvarení vylejte zmes do nádoby vhodnej do rúry, posypte syrom a pečte asi 5 minút pri teplote 180 ºC. Syr sa musí roztiecť a upiecť dozlatista.


SÚVISIACE RECEPTY
