Zapekané plnené šampiňóny

Zloženie
* 150 g mletého bravčového mäsa
* 150 g mletého teľacieho mäsa
* 16 veľkých šampiňónov
* 1 mrkva
* 1 stredná cibuľa
* Borges extra panenský olivový olej
* 100 g paradajkovej omáčky
* strúhaný parmezán

4

40 minút

jednoduché

KROK ZA KROKOM
Šampiňóny umyte a oddeľte stopky od hlavičiek.Na extra panenskom olivovom oleji osmažte najemno nakrájanú cibuľu. Pridajte najemno nakrájanú mrkvu a smažte spolu s cibuľou niekoľko minút.
Pridajte najemno nakrájané stopky šampiňónov a varte ešte 10 minút. Okoreňte.
Pridajte mäso a varte na strednom plameni. Keď začne byť mäso dozlatista, pridajte paradajkovú omáčku.
Rúru vyhrejte na 180 ºC. Na plech uložte hlavičky šampiňónov, pokvapkajte troškou extra panenského olivového oleja (alebo ich potrite).
Šampiňóny pomocou lyžice naplňte pripravenou mäsovou zmesou.
Posypte parmezánom a pečte 25 minút pri teplote 180 ºC.


SÚVISIACE RECEPTY
