Zapekané penne s troma druhmi syra

Zloženie
* 400 g penne cestovín
* 1 strúčik cesnaku
* 100 g ementálu*
* 100 g syra Gouda
* 50 ml smotany na varenie (alebo sušeného mlieka)
* 50 g parmezánu
* Borges extra panenský olivový olej
* Soľ a korenie
* Môžete použiť akýkoľvek syr, ktorý sa ľahko topí, od kvalitného čedaru až po polozrelý kozí syr.

4

20 minút

jednoduché

NÁVRH NA SERVÍROVANIE
- * Zapekané cestoviny sú skvelým jedlom, ak vám ostali cestoviny z predošlého dňa. Jednoduchou syrovou omáčkou a zapečením ich oživíte a pripravíte z nich nové chutné jedlo! Ak sa vám tento recept páči, vyskúšajte aj náš jednoduchý recept na zapekané cestoviny so zeleninou a krevetami.

KROK ZA KROKOM
Penne uvarte vo vriacej osolenej vode podľa pokynov na obale. Rúru predhrejte na 200 °C.Na panvici na extra panenskom olivovom oleji jemne orestujte cesnak. Keď sa cesnak začne na panvici sfarbovať, odložte ho nabok.
Goudu a ementál nastrúhajte aby sa ľahšie topili. Pridajte ich na panvicu so smotanou a na miernom ohni roztopte. Pridajte soľ a korenie podľa chuti (omáčku ochutnajte pred tým, ako ju osolíte – syr je slaný prirodzene).
Cestoviny odstavte o minútu skôr, sceďte a pridajte na panvicu, premiešajte s omáčkou.
Do zapekacej misy pridajte cestoviny so syrovou omáčkou, posypte strúhaným parmezánom a zapečte až kým sa syr neroztopí.

