Zapekaná mrkva so špargľou a mandľami

Zloženie
- ½ kg mrkvy
- ½ kg špargle
- 1 cibuľka
- 1 vetvička rozmarínu
- 60 g pražených mandlí
- 1 šálka extra panenského olivového oleja Borges
- 1 strúčik cesnaku
- 1 lyžica koňaku
- čerstvý petržlen

6 osoby

30 min

Jednoduchý

KROK ZA KROKOM
Rúru vyhrejte na 220 ºC. Do plech uložte pozdĺžne nakrájanú mrkvu, na polovicu nakrájanú špargľu, rozmarín a cibuľku. Polejte polovicou extra panenského olivového oleja. Okoreňte a dajte piecť asi na 12 minút, aby sa zelenina upiekla domäkka.Strúčik cesnaku, petržlen, mandle, koňak rozmixujte so zvyškom extra panenského olivového oleja. Ak je potrebné pridajte vodu (približne 30 ml), aby ste dosiahli želanú textúru. Polejte zeleninu pripraveným dressingom a dajte piecť ešte na 5 minút.


SÚVISIACE RECEPTY
