VYPRÁŽANÉ CUKETOVÉ TYČINKY SO SYROVÝM DIPOM

Zloženie
* 2 cukety
* 100 g múky
* 200 ml silne vychladenej perlivej vody
* soľ
* Borges Extra Mild olivový olej
Na syrový dip:
* 100 ml smotany na varenie
* 50 g syra ementál
* 50 g parmezánu
* sezam

2

30 minút

ľahké

KROK ZA KROKOM
Cukety očistite a nakrájajte na rovnako veľké tyčinky; osoľte ich. Pripravte "tempura" cesto - zmiešajte múku s vychladenou perlivou vodou. Štruktúra cesta by mala byť mierne hustá a lepivá. Na panvici rozpáľte olivový olej Extra Mild. Cuketové tyčinky rovnomerne obaľte a osmažte dozlatista. Uložte na papierový obrúsok.Syrový dip: V hrnci dajte variť smotanu na varenie, akonáhle začne vrieť, pridajte ementál a parmezán. Počkajte, kým sa syry nerozpustia. Syrový dip prelejte do misky a posypte trochou sezamu.
Tyčinky podávajte na tanieri so syrovým dipom.


SÚVISIACE RECEPTY
