Vegánske tacos s fazuľami a sladkými zemiakmi

Zloženie
* 1 stredná cibuľa
* 2 malé sladké zemiaky
* 200 g varených fazúľ
* 8 stredne veľkých kukuričných tortíl
* Borges extra panenský olivový olej
Na omáčku
*2 veľké paradajky
*3 papriky jalapeño
*šťava z polovice limetky
*1 jarná cibuľa
*čerstvý koriander
*štipka soli

4

30 minút

jednoduché

KROK ZA KROKOM
Ku týmto vegánskym tacos odporúčame domácu pikantnú omáčku jalapeños.Cibuľu nakrájajte na tenké prúžky a orestujte na troche olivového oleja. Sladké zemiaky nakrájajte na malé kocky a varte 25 minút. Fazuľky z konzervy dôkladne premyte a pridajte ich ku sladkým zemiakom, dochuťte soľou, korením a ešte chvíľku povarte.
Tortilly zľahka opečte na panvici.
Na prípravu omáčky jalapeños - orestujte papričky s paradajkami na extra panenskom olivovom oleji. Keď budete vidieť, že sa šupka pomaly začína oddeľovať, odstavte a šupku odstráňte, rozdrvte ich v mažiari a pridajte limetkovú šťavu, jarnú cibuľku, koriander a soľ.
Tortilly naplňte zmesou fazuliek a sladkých zemiakov a podávajte s omáčkou jalapeños.


SÚVISIACE RECEPTY
