Vegánske palacinky so špenátom, hrozienkami a píniovými orieškami

Zloženie
- 400 ml rastlinného nápoja
- 200 g celozrnnej múky
- 1 lyžica Borges extra panenského olivového oleja
- 1 lyžička kypriaceho prášku
- 1 lyžička soli
- 1 lyžička cukru
- 100 g kešu namočených 5 hodín vo vode
- 50 ml vody
- 20 g droždia
- 1 strúčik cesnaku
- 1 lyžica citrónovej šťavy
- štipka soli
- 1 kg čerstvého špenátu
- 25 g píniových orechov
- 25 g hrozienok
Na cesto:
Na krém z kešu orechov:
Na plnku:

PRE 4 OSOBY

60 minút

STREDNE NÁROČNÉ

KROK ZA KROKOM
Na prípravu krému sceďte kešu orechy a rozmixujte so zvyškom surovín do hladka.Na prípravu palaciniek zmiešajte v hlbokej mise všetky ingrediencie, kým nebude cesto tekuté bez hrudiek. Nepriľnavú panvicu vymastite olivovým olejom a rozohrejte. Naberačkou vylejte za lyžicu cesta a rovnomerne rozprestrite. Keď bude cesto pevné, obráťte na druhú stranu. Hotové cestá ukladajte na seba.
Na prípravu plnky umyte a sceďte špenát. Na panvici s troškou oleja osmažte píniové oriešky a hrozienka. Pridajte špenát a varte, kým sa nepustí všetka voda. Ochuťte soľou a zmiešajte s kešu krémom.
Naplňte palacinky plnkou a podávajte.


SÚVISIACE RECEPTY
