Vegánske cestoviny s omáčkou z kešu orechov

Zloženie
* 320 g špagiet
* 1 pór
* 1 stredne veľká cibuľa
* 200 g šampiónov
* 1 mrkva
* Extra panenský olivový olej
Na omáčku:
* Soľ a čierne korenie
* 100 g kešu orechov
* 2 PL lahôdkového droždia
* 2 PL citrónovej šťavy
* 250 ml rastlinného nápoja

4

20 minút

jednoduché

KROK ZA KROKOM
Cestoviny uvarte podľa inštrukcií na obale. Na panvici orestujte pór, pridajte mrkvu nakrájanú na malé krúžky, cuketu a hríby a varte, až kým nebude zelenina al dente. Dochuťte soľou a čiernym korením. Kešu orechy namočte vopred, aspoň na 3 hodiny. Potom ich sceďte, rozmixujte spolu s citrónovou šťavou, rastlinným nápojom, droždím a soľou. Omáčku pridajte ku zelenine spolu so scedenými cestovinami a premiešajte. Podávajte ihneď.

SÚVISIACE RECEPTY
