TUNIAKOVÝ TATARÁK S PARADAJKOVOU OMÁČKOU

Zloženie
- 400 g očisteného tuniaka
- ½ cibule
- kapary
- sójová omáčka
- 1 lyžice hrubozrnnej horčice
- štipka wasabi
- citrónová šťava
- čerstvá pažítka
- vaječný žĺtok
- extra panenský olivový olej Borges
- smažený sezam
- 500 g dozretých paradajok
- 1 cibuľa
- 50 g chleba
- 50 ml olivového oleja
- 100 ml vody
- soľ
Na prípravu paradajkovej omáčky:

PRE 4 OSOBY

90 minút

JEDNODUCHÉ

KROK ZA KROKOM
Tuniaka, cibuľu a kapary nakrájajte a dobre premiešajte. Ochuťte sójovou omáčkou, citrónovou šťavou, horčicou, wasabi a extra panenským olivovým olejom. Všetko dobre premiešajte, zakryte a nechajte marinovať jednu hodinu. V hrnci na olivovom oleji smažte nakrájanú cibuľu asi 10 minút. Pridajte nakrájaný cesnak a smažte ešte niekoľko minút. Paradajky nastrúhajte, pridajte do hrnca a varte ďalších 10 minút. Zalejte vodou, dokoreňte a všetko rozmixujte do jemnej omáčky. Sceďte cez sitko. Nakoniec za stáleho miešania pridajte olivový olej. Pred podávaním pridajte vajíčko a posypte sezamom.

SÚVISIACE RECEPTY 
