Tradičná španielská zemiaková tortila – Tortilla de patatas

Zloženie
* 5 stredne veľkých zemiakov
* 1 stredne veľká biela cibuľa
* 5 vajec
* 100 ml rastlinného nápoja (odporúčame mandľový)
* Extra panenský olivový olej
* Soľ a čierne korenie

4

20 minút

jednoduché

KROK ZA KROKOM
Cibuľu a zemiaky nakrájajte na tenké kolieska, opekajte na panvici v dostatku olivového oleja, tak, aby boli zemiaky aj cibuľa pokryté olejom. Keď budú hotové, vyberte ich z oleja a nechajte odkvapkať. V miske vyšľahajte vajíčka s rastlinným nápojom, soľou a čiernym korením. Pridajte do misky aj zmes zemiakov a cibule, premiešajte.Pridajte zmes na panvicu a opekajte z oboch strán. Čas varenia závisí od hrúbky tortilly a veľkosti panvice.
Po dovarení odstavte s ohňa a nakrájajte.


SÚVISIACE RECEPTY
