Studená paradajková polievka

Zloženie
* 1 kg dozretých paradajok
* 500 ml vody
* 100 g rozdrveného chleba
* 100 ml olivového oleja Borges
* soľ
* čierne korenie
Na prípravu mätového oleja:
* hrsť čerstvej mäty
* extra panenský olivový olej Borges

PRE 4 OSOBY

15 minút

JEDNODUCHÉ

KROK ZA KROKOM
Mätu rozdrvte v extra panenskom oleji a odložte. Paradajky umyte a nakrájajte. Premiešajte s chlebom. Najideálnejšie by bolo nechať paradajky s chlebom odstáť jeden deň, aby sa chute dobre premiešali. Rozmixujte a pridajte olivový olej, soľ a čierne korenie. Prepasírujte cez sitko, aby ste sa zbavili semienok a šupiek. Odložte do chladničky a pred podávaním pokvapkajte olivovým olejom s mätou.

SÚVISIACE RECEPTY 
