Špenátovo-špargľové rizoto

Zloženie
- 200 g ryže SOS Classic
- 250 g špargle
- 200 g čerstvého špenátu
- 500 ml rastlinného nápoja z lieskových orieškov
- ½ cibule
- 1 strúčik cesnaku

4 osoby

20 min

Jednoduchý

KROK ZA KROKOM
Ryžu uvarte v zeleninovom vývare alebo v osolenej vode.Nechajte zovrieť nápoj z lieskových orieškov, pridajte špargľu a varte domäkka. Pridajte špenát a varte ešte niekoľko minút. Dochuťte a pridajte štipku rasce. Rozmixujte do krémovej omáčky. Ak je potrebné, pridajte ešte trošku nápoja alebo maizeny. Záleží na vás, akú hustotu omáčky chcete.
Na panvici na troške extra panenského olivového oleja osmažte cibuľu a cesnak. Pridajte scedenú ryžu a varte niekoľko minút, aby olej vsiakol do ryže. Pridajte omáčku, premiešajte a varte zopár minút navyše.
Pred podávaním posypte parmezánom.


SÚVISIACE RECEPTY

SÚVISIACE PRODUKTY
