ŠPENÁTOVÉ QUICHE S HROZIENKAMI A PÍNIOVÝMI ORIEŠKAMI

Zloženie
*1 linecké cesto
* 100 g hrozienok
* 750 g špenátu
* 1 smotana
* 2 vajíčka
* strúhaný parmezán
* 1 syr brie
* 50 g píniových orieškov
* soľ
* čierne korenie
* muškátový orech
* maslo

8 osoby

50 min

Jednoduchý

KROK ZA KROKOM
Hrozienka dajte namočiť do vody na 30 minút. Špenát nechajte zovrieť v osolenej vode asi 5 minút. Sceďte a nechajte odkvapkať. Vajíčka vyšľahajte so smotanou a parmezánom. Ochuťte soľou, čiernym korením a muškátovým orechom.Plech potrite maslom a rozložte linecké cesto. Rúru vyhrejte na 180 °C a dajte cesto piecť na 15 minút.
Rúru nevypínajte, vyberte cesto a naplňte. Na cesto uložte špenát, syr brie nakrájaný na plátky, hrozienka a oriešky. Navrch pridajte zmes smotany, vajíčok a parmezánu a dajte znova piecť do rúry. Pečte dozlatista.


SÚVISIACE RECEPTY
