Špenátové quiche s hrozienkami a píniovými orieškami

Zloženie
- 1 lístkové cesto
- 100 g hrozienok
- 750 g špenátu
- 1 šľahačka na varenie
- 2 vajíčka
- syr parmezán
- syr brie
- 50 g píniových orieškov
- soľ
- čierne korenie
- muškátový oriešok
- maslo

8 osoby

50 min

Jednoduchý

KROK ZA KROKOM
Hrozienka namočte do vody na polhodinu. Špenát nechajte zovrieť v osolenej vode asi 5 minút. Sceďte a odložte. Vajíčka vyšľahajte so šľahačkou a parmezánom. Pridajte soľ, čierne korenie a muškátový oriešok podľa chuti.Misu na pečenie potrite maslom a rozložte lístkové cesto. Dajte piecť do vyhriatej rúry na 15 minút pri teplote 180 °C. Cesto vyberte, ale rúru nechajte zapnutú.
Na cesto pridajte špenát, syr brie nakrájaný na tenké plátky, hrozienka a píniové oriešky. Navrch pridajte zmes zo šľahačky, vajíčok a parmezánu. Vložte do rúry a pečte dozlatista.


SÚVISIACE RECEPTY
