Špargľa s vinaigretou

Zloženie
* 400 g špargle
* Hrsť nasekaných lieskových orechov
* 40 ml balzamového octu z Modeny
* 80 ml extra panenského olivového oleja Borges
* Lyžička medu
* 400 g rukoly
* 100 g šunky jamón ibérico
* Soľ a čierne korenie

4

20 minút

jednoduché

KROK ZA KROKOM
Špargľu umyte a odstráňte tvrdú časť stonky. Na olivovom oleji ju ugrilujte do zlatista. Ak je špargľa príliš tvrdá, môžete ju predvariť. Dochuťte soľou a čiernym korením. V miske zmiešajte podrvené lieskové orechy, balzamový ocot, extra panenský olivový olej, med a dochuťte soľou. Ak je vinaigretta príliš hustá, postupne pridávajte extra panenský olivový olej a balzamový ocot, kým nedosiahnete požadovanú textúru. Do servírovacej misky pridajte rukolu a dresing, premiešajte. Navrch pridajte špargľu a šunku jamón ibérico nakrájanou na malé kúsky. Tanier ozdobte podrvenými lieskovými orechmi.

SÚVISIACE RECEPTY
