Špagety all´Arrabbiata

Zloženie
* 500 g špagiet
* 1 veľká cibuľa
* 2 strúčiky cesnaku
* 500 g dozretých olúpaných paradajok
* 150 ml bieleho vína
* 2 chilli papričky
* 8 ks sušených paradajok
* soľ
* extra panenský olivový olej Borges

PRE 4 OSOBY

30 MINUT

JEDNODUCHÉ

KROK ZA KROKOM
Začnite s prípravou omáčky all’arrabiata. Vo veľkej panvici na extra panenskom olivovom oleji osmažte nakrájanú cibuľu. Pridajte nakrájaný cesnak a chilli papričky. Nechajte smažiť asi 10 minút a dolejte biele víno. Varte asi 5 minút. Pridajte olúpané paradajky bez jadierok a varte 30 minút, kým sa neodparí nadbytočná voda. Špagety uvarte podľa návodu na obale a premiešajte s omáčkou. Ozdobte lístkami čerstvej bazalky a syrom pecorino alebo iným syrom podľa vášho gusta.
Nutričné tipy
- Keď varíte paradajky, pridajte nakrájané sušené paradajky (asi 8 kusov). Máme na mysli sušené paradajky, ktoré sa predávajú rehydratované, v oleji a s bylinkami. Výsledok vás prekvapí!- Cestoviny odstavte skôr a nechajte dôjsť v omáčke.
- Ak pridáte do cestovín kúsky grilovaných kuracích pŕs, nachystáte výborný obed či večeru. Nemusíte však ostať len pri mäse, vyskúšajte rybu alebo krevety.
- Nahraďte cestoviny uvareným cícerom. Cícer all´arrabbiata je nezabudnuteľný!


SÚVISIACE RECEPTY
