Šalát zo syru, avokáda, vlašských orechov a octu z jablkového cideru

Zloženie
* 1 tvrdšie avokádo
* 100 g čerstvého syru
* 100 g cherry paradajok
* 50 g vlašských orechov
* 1 mango
* extra panenský olivový olej Borges
* soľ
* čierne korenie
* citrónová šťava

PRE 4 OSOBY

15 MINÚT

JEDNODUCHÉ

KROK ZA KROKOM
Avokádo ošúpte, nakrájajte na malé kocky a dajte do šalátovej misy. Pridajte paradajky nakrájané na polovicu. Pokvapkajte trochou citrónovej šťavy. Nakrájajte syr, rozdrvte orechy a pridajte do šalátu. Dochuťte octom z jablkového cideru, soľou a čerstvo namletým čiernym korením.
Nutričné tipy
Avokádo po otvorení zvykne rýchlo sčernieť. Ak vám nejaký kus zvýšil, pokvapkajte ho citrónovou šťavou. V Mexiku zvyknú pridať k otvorenému avokádu kameň, aby sa spomalil proces oxidácie. Citrón ho však udrží v peknom zelenom stave.

SÚVISIACE RECEPTY 

SÚVISIACE PRODUKTY 
