ŠALÁT S QUINOOU, OLIVAMI A RUKOLOU S MEDOVÝM DRESSINGOM

Zloženie
* 300 g SOS Quinoy
* 600 g vody
* 50 g orechov
* 50 g olív bez kôstky
* 100 g rukoly
* soľ
Na prípravu medového dressingu
* 100 ml olivového oleja Borges
* 1 PL hrubozrnnej horčice
* 1 PL medu

PRE 4 OSOBY

30 MINÚT

JEDNODUCHÉ

KROK ZA KROKOM
Quinou dobre umyte a nechajte odkvapkať. Quinou varte v osolenej vode na strednom plameni. Keď quinoa začne vrieť, prikryte pokrývkou a stíšte plameň na minimum. Varte asi 15 minút.Pripravte medový dressing a pridajte do quinoy. Olivy nakrájajte na malé kocky. Orechy nakrájajte na drobné kúsky. Všetko dobre premiešajte a na záver pridajte rukolu.

Nutričné tipy
- Quinou je potrebné viackrát umyť, aby ste sa odstránili jej ľahkú horkastú chuť.- Najlepší výsledok dosiahnete, ak sa budete riadiť mierkou 2:1 a variť na minimálnom plameni
- Quinoa je starodávne semienko pochádzajúce z Ánd. Je bohatá na živiny a považuje sa za superpotravinu. Je vhodná pre celiatikov a ľudí intolerantných na glutén.
- Jej použitie je všestranné. Jedlám dodá farbu a textúru.


SÚVISIACE RECEPTY 
