Pravé burgundské fondue s tromi druhmi domácich omáčok

Zloženie
* 500 g teľacieho mäsa (karé alebo sviečková)
* 700 ml Borges oleja z hroznových jadier
* 1 menší zemiak
* vetvička rozmarínu
* soľ
* čierne korenie
Ingrediencie na omáčky:
čerstvé paradajky, cibuľa, cesnak, cukor, med, sója, mletá paprika, tabasko, odtučnený biely jogurt, citrón, čerstvá mäta, červené papriky na pečenie, vajcia, extra panenský olivový olej.

Pre 3 osoby

60 minút

STREDNE NÁROČNÉ

KROK ZA KROKOM
Začnite najprv prípravou omáčok (mäso a fondue budú vždy na záver).Domáca barbecue omáčka
Ošúpané a nakrájané paradajky, jarnú cibuľku, cesnak, soľ a trocha cukru jemne osmažte na oleji z hroznových jadier a rozmixujte do hladka. Na každé 4 lyžice omáčky pridajte 1 lyžicu medu, ½ lyžice sóje, štipku mletej papriky a pár kvapiek tabaska.
Jogurtovo-mätová omáčka
Do odtučneného jogurtu pridajte troška olivového oleja, pár kvapiek citrónu, soľ, čierne korenie a na jemno nakrájanú mätu.
Majonéza z červenej papriky
Papriku upečte a nechajte vychladnúť. Olúpte, odstráňte stopku so semienkami a poriadne rozmixujte. Postupne papriku pridávajte do majonézy (rozmixujte extra panensky olivový olej, vajce, soľ a citrónovú šťavu) a zmiešajte. Množstvo papriky pridávajte podľa svojho gusta.
Mäso nakrájajte na kocky a rozdeľte do misiek na stole. V nádobe na fondue zohrejte olej z hroznových jadier. Aby ste zabránili prepáleniu oleja, ponorte menší zemiak a na dochutenie pridajte vetvičku rozmarínu. Horúci olej odstavte a podávajte spolu s omáčkami, soľou a mletou paprikou na dochutenie.


SÚVISIACE RECEPTY
