Pravé burgundské fondue s tromi druhmi domácich omáčok

Zloženie
* 500 g teľacieho mäsa (karé alebo sviečková)
* 700 ml Borges oleja z hroznových jadier
* 1 menší zemiak
* vetvička rozmarínu
* soľ
* čierne korenie
Ingrediencie na omáčky:
čerstvé paradajky, cibuľa, cesnak, cukor, med, sója, mletá paprika, tabasko, odtučnený biely jogurt, citrón, čerstvá mäta, červené papriky na pečenie, vajcia, extra panenský olivový olej.




KROK ZA KROKOM
Začnite najprv prípravou omáčok (mäso a fondue budú vždy na záver).Domáca barbecue omáčka
Ošúpané a nakrájané paradajky, jarnú cibuľku, cesnak, soľ a trocha cukru jemne osmažte na oleji z hroznových jadier a rozmixujte do hladka. Na každé 4 lyžice omáčky pridajte 1 lyžicu medu, ½ lyžice sóje, štipku mletej papriky a pár kvapiek tabaska.
Jogurtovo-mätová omáčka
Do odtučneného jogurtu pridajte troška olivového oleja, pár kvapiek citrónu, soľ, čierne korenie a na jemno nakrájanú mätu.
Majonéza z červenej papriky
Papriku upečte a nechajte vychladnúť. Olúpte, odstráňte stopku so semienkami a poriadne rozmixujte. Postupne papriku pridávajte do majonézy (rozmixujte extra panensky olivový olej, vajce, soľ a citrónovú šťavu) a zmiešajte. Množstvo papriky pridávajte podľa svojho gusta.
Mäso nakrájajte na kocky a rozdeľte do misiek na stole. V nádobe na fondue zohrejte olej z hroznových jadier. Aby ste zabránili prepáleniu oleja, ponorte menší zemiak a na dochutenie pridajte vetvičku rozmarínu. Horúci olej odstavte a podávajte spolu s omáčkami, soľou a mletou paprikou na dochutenie.

