POMARANČOVÝ KRÉM S JAHODAMI A KÚSKAMI CARQUIÑOLIS

Zloženie
* 200 g jahôd
* 1 lyžička Borges balzamového octu z Modeny
* 6 lyžičiek cukru
Na krém:
* 2 pomaranče
* ½ citróna
* 60 g zmäknutého masla
* 100 g cukru
* 2 vajcia
Na ozdobu:
* 100 g rozdrvených carquiñolis (alebo Cantuccini) – mandľové sušienky

4

45 minút

náročné

KROK ZA KROKOM
Jahody umyte a nakrájajte na kocky, naložte ich do balzamového octu z Modeny zmiešaného s cukrom. Dobre premiešajte a nechajte asi 30 minút odležať. Medzitým v mažiari rozdrvte carquiñolis.K príprave krému dobre umyte pomaranče a na jemnom strúhadle nastrúhajte ich kôru. Šťavu z pomarančov vytlačte a pridajte k nej vytlačenú šťavu z ½ citróna. Všetko si zatiaľ odložte bokom. Vajcia vyšľahajte spoločne s cukrom a maslom do krémovej konzistencie. Pridajte nastrúhanú kôru a šťavu, ktoré ste si odložili, a dobre premiešajte. Zmes varte v mikrovlnnej rúre nastavenej na maximálny výkon po dobu jednej minúty. Vytiahnite, zamiešajte lyžicou a vráťte na ďalšiu minútu do mikrovlnky. Takto pokračujte, kým krém nestuhne. Potom nechajte vychladnúť.
Na dno priehľadného pohára vložte na kocky nakrájané jahody ochutené balzamovým octom, pridajte pomarančový krém a nakoniec posypte rozdrvenými carquiñolis (španielskymi madlovými sušienkami).


SÚVISIACE RECEPTY
