Plnené varené zemiaky

Zloženie
* 2 veľké zemiaky
* 2 plechovky tuniaka v olivovom oleji
* 1 stredné avokádo
* Pažítka
* 1 stredná paradajka
* 80 g sladkej kukurice
* Extra panenský olivový oleja Borges
* 1 ČL balzamového octu z Modeny
* Štipka korenia
* Soľ podľa chuti

2

1 hodina

jednoduché

KROK ZA KROKOM
Zemiaky očistite a uvarte. Vložte do hrnca so studenou vodou, priveďte k varu a varte 30 až 40 minút. Pravidelne ich kontrolujte, ak sú rozvarené, rozpadnú sa.Zemiaky nechajte vychladnúť, kým ich nebudete môcť pohodlne chytiť. Rozkrojte ich na polovicu a vydlabte vnútro aby ste vytvorili dutinu.
V miske zmiešajte vnútro zemiakov so zvyškom surovín: avokádo a paradajky, nadrobno nasekaná pažítka, scedený tuniak a kukurica. Pridajte olivový olej, lyžičku octu a štipku soli a korenia. Dobre premiešajte, aby sa spojili všetky chute.
Zemiaky opatrne naplňte až po vrch, zľahka pritlačte zmes tak, aby vyplnila všetky medzery, a ak chcete, ozdobte posekanou pažítkou.


SÚVISIACE RECEPTY
