PESTO Z VLAŠSKÝCH ORECHOV

Zloženie
* 100 g čerstvých bazalkových listov
* 2 strúčiky cesnaku
* 200 ml extra panenského olivového oleja Borges
* 200 g syra Grana Padano alebo Parmigiano Reggiano
* 75 g vlašských orechov
* voda
* zrnká morskej soli

Pre 8 osôb

10 minút

JEDNODUCHÉ

NÁVRH NA SERVÍROVANIE
- * Určite ste už vyskúšali rôzne pestá, čo tak skúsiť pesto z vlašských orechov? Rad by sme sa s vami podelili o recept na tradičné janovského pesto, kde nahradíme píniové oriešky vlašskými.

KROK ZA KROKOM
Umyte čerstvé bazalkové listy a nechajte odkvapkať. Ošúpte strúčiky cesnaku a jemne nakrájajte.Ak chcete použiť tradičný mažiar, najprv pridajte soľ, potom bazalku a začnite drviť, až kým nezískate pastu. Pridajte cesnak, vlašské orechy, syr a pokračujte v drvení. Na záver pridajte olivový olej.
Ak sa vám nechce ísť tradičnou cestou, použite mixér alebo kuchynský robot: všetky ingrediencie vložte do misky a rozmixujte.
Voda je vaše eso v rukáve: pridajte ju po troške na zjemnenie omáčky pokiaľ je potrebné. Záleží, akým spôsobom chcete pesto použiť. Tento recept má tisíc využití. Pesto môžete použiť do cestovín, na ryby, do šalátov, k paradajkám, k čerstvým syrom, tapas alebo k predjedlám.


SÚVISIACE RECEPTY
