Penne quattro formaggi

Zloženie
- 500 g cestovín Penne
- 120 ml plnotučnej smotany
- 40 g masla (*)
- 125 g strúhaného syra fontina
- 60 g rozmrveného syra gorgonzola
- 60 g rozmrveného syra roquefort
- 60 g syra mascarpone
- 6 lyžíc strúhaného parmezánu
- soľ
- čerstvo mleté korenie
(*) tradičný recept obsahuje maslo, no môžete vyskúšať zdravší variant použitím 2 lyžíc Borges extra panenského olivového oleja, ktorý dodá jedinečnú chuť.

PRE 4 OSOBY

30 MINÚT

JEDNODUCHÉ

KROK ZA KROKOM
- Predhrejte rúru na 230ºC.- Priveďte do varu 4 l vody. Pridajte 1 lyžicu soli, cestoviny a dobre premiešajte.
- Maslo (alebo olivový olej) a smotanu zohrejte na panvici na slabom ohni. Miešajte, kým sa maslo neroztopí, pridajte všetky syry, okrem parmezánu. Miešajte, dokým nebude mať omáčka krémovú konzistenciu. Osoľte, okoreňte a odstavte.
- Uvarené cestoviny sceďte a umiestnite do veľkej misy. Dobre zmiešajte s omáčkou.
- Cestoviny premiestnite do zapekacej misy a rozložte na vrstvu do 4 cm.
- Posypte parmezánom a pečte 10-15 minút. Vyberte z rúry a nechajte 5 minút odstáť.

Nutričné tipy
Cestoviny so syrom sú ideálnou kombináciou a po zapečení sú priam neodolateľné. Druhy syrov si môžete vybrať podľa vlastného gusta.

SÚVISIACE RECEPTY
