Pečené jahňa

Zloženie
- 1,5 kg jahňacieho mäsa (lopatka s kosťou)
- 3 lyžice extra panenského olivového oleja Borges
- pohár bieleho vína
- 2 stredné cibule
- 2 strúčiky cesnaku
- soľ a čierne korenie
- rozmarín

2 osoby

40 min

JEDNODUCHÝ

KROK ZA KROKOM
Rúru vyhrejte na 180 ºC. V miske premiešajte extra panenský olivový olej s bielym vínom a rozmarínom. Na plech do rúry uložte nakrájanú cibuľu a cesnak rozdelený na polovicu. Pridajte jahňacinu a polejte zmesou z extra panenského olivového oleja. Pečte asi 3 hodiny pri teplote 160 ºC a potom zvýšte teplotu na 220 ºC. Pečte ešte pol hodinu dozlatista. Nechajte jahňacinu pred podávaním asi 20 minút odležať.
