Pečená treska

Zloženie
* 1 kg čerstvej tresky
* 1 kg zemiakov
* 1 cibuľa
* 1 pohár bieleho vína
* extra panenský olivový olej Borges
* soľ a čierne korenie

4 osoby

45 min

Jednoduchý

KROK ZA KROKOM
Rúru nechajte vyhrať na 180ºC asi 15 minút.Zemiaky nakrájajte na kolieska hrubé asi 1 cm a poukladajte do misy vhodnej na pečenie do rúry. Na zemiaky poukladajte cibuľu nakrájanú na kolieska. Cibuľu nakrájajte na rovnakú hrúbku ako zemiaky, aby čas varenia bol pre obe ingrediencie podobný.
Polejte extra panenským olivovým olejom a okoreňte. Pečte v rúre asi 10 minút. Rúru neotvárajte.
Po 10-tich minútach otvorte rúru a pridajte trošku extra panenského olivového oleja a bieleho vína. Nakoniec pridajte plátky tresky. Tresku otočte kožou dole a pečte asi 20 minút.


SÚVISIACE RECEPTY

SÚVISIACE PRODUKTY
