Pečená mrkva s mandľami a špargľou

Zloženie
* ½ kg najemno nakrájanej mrkvy
* ½ kg špargle
* 1 jarná cibuľka
* 1 vetvička rozmarínu
* 60 g pražených mandlí
* 1 šálka extra panenského olivového oleja Borges
* 1 strúčik cesnaku
* 1 PL brandy
* Čerstvá petržlenová vňať

4

30 minút

jednoduché

KROK ZA KROKOM
Rýchly a ľahký recept, ktorý nikdy nesklame. To pravé pre rodinný nedeľný obed!Rúru predhrejeme na 220 °C. Mrkvu (nakrájanú na 4 kusy), špargľu (prekrojenú na polovicu), rozmarín a jarnú cibuľku poukladáme na plech, pokvapkáme ½ šálkou extra panenského olivového oleja, osolíme, okoreníme a pečieme asi 12 minút, kým nie sú dobre uvarené.
Korenie urobte tak, že do mixéra vložíte cesnak, petržlenovú vňať, mandle, druhú ½ šálky extra panenského olivového oleja a brandy, pridáte trochu vody (asi 30 ml) a šľaháte, kým nezískate požadovanú textúru. Pridajte korenie k zelenine a pečte ďalších 5 minút.


SÚVISIACE RECEPTY
