Mušle a la marinera

Zloženie
* 1 kg mušlí
* 1 strúčik cesnaku
* 1 veľká cibuľa
* 50 ml extra panenského olivového oleja
* 1 PL pšeničnej múky
* ½ pohára bieleho vína
* 1 PL paradajkovej omáčky
* 1 PL petržlenovej vňate
* Soľ a korenie

4

20 minút

jednoduché

KROK ZA KROKOM
Mušle namočte na 2 – 3 hodiny, vodu meňte každú pol hodinu. Potom ich varte na pare, až kým sa neotvoria. Všetky mušle, ktoré sa neotvoria, odstráňte. Vodu, v ktorej ste ich varili si odložte. Na panvici na olivovom oleji orestujte cibuľku a cesnak, pridajte múku a stále miešajte. Potom pridajte biele víno, vodu, v ktorej ste varili mušle, paradajky a miešajte. Varte približne 10 minút. Dochuťte soľou a čiernym korením. Pridajte mušle a varte ešte 3 minúty. Ihneď podávajte ozdobené petržlenovou vňaťou.

SÚVISIACE RECEPTY
