Mangold plnený treskou s hummusom

Zloženie
- hrsť veľkých listov mangoldu
- 500 g tekvice
- 1 cibuľa
- 400 g tresky
- 50 ml šľahačky na varenie
- 50 ml olivového oleja Borges
- 1 uvarený zemiak
- 2 strúčiky cesnaku
- 1 feferónka
- 300 g uvareného cíceru
- 300 ml zeleninového vývaru
- 50 ml extra panenského olivového oleja Borges
- soľ
- sladká paprika
Ingrediencie na náplň:
Ingrediencie na hummus:

pre 8 osoby

40 minút

stredné

KROK ZA KROKOM
Tresku s troškou olivového oleja uzatvorte do misy vhodnej do mikrovlnnej rúry a zohrejte 3 minúty na maximálnom výkone. Nechajte vychladnúť, odstráňte kožu a kosti.Na olivovom oleji osmažte plátky cesnaku a feferónku. Keď cesnak začne chytať farbu, rýchlo odstavte a dajte do olivového oleja.
Do mixéra dajte tresku, zemiak, olivový olej s cesnakom a šlahačku. Všetko dobre rozmixujte do krémovej pasty.
Ingrediencie na prípravu hummusu dobre rozmixujte, aby ste dostali jemný krém (alebo použite kúpený). Odložte bokom.
Z listov odstráňte stopky a listy namočte na 30 sekúnd do vriacej vody. Uložte na čisté utierky a osušte. Na 2 minúty namočte tiež odstránené stopky, nechajte vychladnúť a nakrájajte.
V hrnci na troške olivového oleja smažte cibuľu asi 5 minút. Pridajte stopky a nechajte niekoľko minút smažiť.
Tekvicu nakrájajte na kocky a osmažte na olivovom oleji niekoľko minút na strednom plameni. Okoreňte a dajte bokom.
Ak sú listy veľmi veľké, rozrežte ich cez stred, aby ste s nimi mohli lepšie manimulovať.
Každý list naplňte jednou lyžicou sofrita z cibuľe a stopiek a krémovej pasty z tresky. Zrolujte do kĺbka.
Na tanier uložte hummus, plnené listy mangoldu a kocky tekvice. Pokvapkajte extra panenským olivovým olejom a podávajte.


SÚVISIACE RECEPTY
