MAKRELY V MRKVOVEJ MARINÁDE

Zloženie
* 4 fillety z makrely
* múka
* 1 veľká cibnľa
* 4 mrkvy
* 1 pomaranč
* 4 strúčiky cesnaku
* 1 pobkový list
* 1 zväzok rozmarínu
* 1 čajová lyžička sladkej papriky
* soľ
* celé čierne korenie
* 250 ml extra panesnký olivový olej Borges
* 100 ml jablkový ocot alebo sherry ocot

PRE 4 OSOBY

30 MINÚT

JEDNODUCHÉ

KROK ZA KROKOM
Makrely osoľte a vložte do múky. Vytraste z nich prebytočnú múku a smažte kožou otočeno dolu na troške olivového oleja niekoľko minút, dávajte pozor aby sa nepripálili. Vložte do hlbokého taniera.Použite rovnakú panvicu a olej na usmaženie cibule, cesnaku a prúžkov mrkvy. Pridajte zopár podrvených zrniek čierneho korenia, bobkový list, jemne nastrúhanú pomarančovú kôru, pomarančovú šťavu, ocot a olivový olej. Varte niekoľko minút, makrely posypte sladkou paprikou.
Necháme odležať aspoň 24 hodín.


SÚVISIACE RECEPTY 
