MAKRELA V MRKVOVEJ MARINÁDE

Zloženie
* 4 filety z makrely
* pšeničná múka
* 1 veľká cibuľa
* 4 mrkvy
* 1 pomaranč
* 4 strúčiky cesnaku
* 1 bobkový list
* 1 stonku čerstvého rozmarínu
* 1 lyžička sladkej papriky
* soľ
* celé korenie
* 250 ml Borges extra panenského olivového oleja
* 100 ml jablčného alebo cherry octu

4

25 hodín

ľahke

KROK ZA KROKOM
Filety osoľte a obaľte v múke. Dobre ich pretrepte, aby sa odstránila nadbytočná múka a smažte len pár minút na troche extra panenského olivového oleja.Na tom istom oleji osmažte cibuľu nakrájanú na plátky, nakrájané strúčiky cesnaku a mrkvu nakrájanú na úzke pásiky. Pridajte niekoľko mierne rozdrvených guľôčok čierneho korenia, bobkový list, pomarančovú kôru a šťavu, ocot a olej. Všetko nechajte pár minút variť. Sladkú papriku rozmiešajte v troške vody a polejte makrely.
Makrely nechajte minimálne 24 hodín odpočívať a podávajte.


SÚVISIACE RECEPTY
