Kuracie krídelká v medovej marináde

Zloženie
* 12 kuracích krídel nakrájaných na polovicu
* 2 lyžice sójovej omáčky
* 2 lyžice medu
* 1 lyžica kečupu
* 1 lyžica Borges extra panenského olivového oleja
* 2 lyžice Borges jablčného octu
* soľ, čierne korenie, mletý cesnak

4 osoby

50 min

JEDNODUCHÝ

KROK ZA KROKOM
Krídelká očisťte a jemne narežte na hrubých častiach.Marinádu pripravíte zmiešaním sójovej omáčky, medu, kečupu, olivového oleja a octu. Krídelka jemne osoľte a okoreňte čiernym korením a mletým cesnakom. Pridajte krídelká do marinády, premiešajte, zakryte a nechajte marinovať v chladničke minimálne 2 hodiny.
Potom krídelká umiestnite na plech a nechajte medzi nimi dostatočný priestor. Dajte piecť na 20 minút do rúry vyhriatej na 200 ºC. Vyberte, znovu obaľte v marináde a dajte piecť naspäť do rúry opačnou stranou na ďalších 20 minút.


SÚVISIACE RECEPTY
