Krémové cuketové lazane

Zloženie
- 3 stredné cukety
- 50 g strúhaného parmezánu
- 100 g strúhanej mozzarelly
- 50 g strúhanej scamorzy (taliansky kravský syr)
- 500 ml orechového nápoja
- 50 g masla
- 40 g pšeničnej múky
- extra panenský olivový olej Borges
- muškátový orech

6 osoby

45 min

Jednoduchý

KROK ZA KROKOM
Cuketu umyte a nakrájajte na tenké plátky (môžete použiť škrabku na zemiaky). Plátky nechajte pár minút na kuchynskej utierke, aby cuketa vypustila všetku prebytočnú vodu.Na panvici roztopte maslo, pridajte múku a premiešajte. Varte niekoľko minút a za stáleho miešania postupne pridávajte orechový nápoj. Na záver pridajte štipku muškátového orecha a bešamelová omáčka je hotová.
Zapekaciu misu potrite vrstvou extra panenského olivového oleja, naukladajte plátky cukety, posypte nastrúhanými syrmi a navrch pridajte bešamelovú omáčku. Postup opakujte, kým neminiete všetky ingrediencie. Poslednú vrstvu zakončite bešamelovou omáčkou a syrom. Takto pripravené lazane dajte piecť do rúry na 30 minút.


SÚVISIACE RECEPTY
