Jahňa pečené v rúre

Zloženie
* 1,5 kg jahňacieho mäsa (lopatka s kosťou)
* 3 lyžice extra panenského olivového oleja Borges
* 1 pohár bieleho vína
* 2 stredné cibule
* 2 strúčiky cesnaku
* soľ a čierne korenie
* vetvička rozmarínu

6 osoby

4h

Jednoduchý

KROK ZA KROKOM
Zohrejte rúru na 180 ºC. V mise premiešajte extra panenský olivový olej, biele víno a rozmarín. Do misy vhodnej do rúry na spodok uložte nakrájanú cibuľu a cesnak rozrezaný na polovicu. Uložte jahňacie mäso a polejte pripraveným nálevom. Pečte asi 3 hodiny pri teplote 160 ºC. Potom zvýšte teplotu na 220 ºC a pečte ešte 30 minút dozlatista. Nechajte mäso ešte 20 minúť odpočinúť a potom podávajte.

SÚVISIACE RECEPTY 
