IBERSKÁ BRAVČOVÁ PANENKA SO SLIVKAMI

Zloženie
* 2 bravčové panenky
* 12 Borges sušené slivky
* 600 g očistených húb
* 4 šalotky
* Borges ľahký olivový olej
* 100 ml sladkého bieleho vína
* 2 lístkové cestá
* mleté čierne korenie
* Borges balzamiková poleva z Modeny
* 1 vajce
* soľ a štipka tymiánu

PRE 4 OSOBY

60 MINÚT

STREDNE NÁROČNÉ

KROK ZA KROKOM
1. Na panvici zohrejte olej a pridejte jemne nasekanú šalotku a štipku soli. Restujte 10 minút. Medzitým umyte a jemne nakrájajte huby, pridejte do panvice. Pridajte soľ, korenie a štipku tymiánu. Zvýšte teplotu a restujte dokým huby neuvolnia vodu a nevytvoria suchú pastu. Pridajte víno, nechajte variť, kým sa tekutina úplne nevyparí a nechajte vychladnúť.2. Použite špicatú ihlu alebo dlhý nôž, aby ste otvorili dieru v strede každej sviečkovice a naplňte ich slivkami Borges.
3. Lístkové cesto rozprestrite na papier na pečenie. Rozotrite hubovú pastu na sviečkovice, aby ste ich úplne zakryli. Každú sviečkovicu zabaľte do lístkového cesta. Odložte do chladničky na 15 minút.
4. Predhrejte rúru na 180 ° C. Vaječným žĺtkom potrite lístkové cesto. Pečte 45 minút v spodnej časti rúry.
5. Podávame na balzamikovej poleve z Modeny s miešanými listami šalátu a cherry paradajkami.


SÚVISIACE RECEPTY
