Guľôčky z ružičkového kelu

Zloženie
- 300 g ružičkového kelu
- 100 g mandlí
- 100 g paradajkovej omáčky
- 1 strúčik cesnaku
- hrsť čerstvého petržlenu
- lyžička soli
- olivový olej
- 100 ml vlažného mlieka
- 100 ml vlažnej vody alebo zeleninového vývaru
- 15 g sušeného alebo čerstvého droždia
- 200 g pšeničnej múky
- 30 g kukuričnej múky
- 15 g cukru
- 1 ČL soli
- 1 ČL olivového oleja
Ingrediencie na plnku:
Ingrediencie na cesto:

PRE 4 OSOBY

60 minút

STREDNE NÁROČNÉ

KROK ZA KROKOM
Príprava ružičkového kelu: Mandle rozdrvte so soľou, cesnakom a petržlenom a premiešajte s paradajkovou omáčkou. Zmes uložte do hlbokej misky vhodnej do rúry. Pridajte ružičkový kel. Kel musí byť dobre obalený. Prikryte alobalom a pečte 30 minút pri teplote 200º C. Odkryte, pokvapkajte olivovým olejom a pečte ďalších 10 minút.Príprava cesta: Mlieko zmiešajte s vodou alebo vývarom. Rozpusťte droždie. Múky zmiešajte s cukrom a soľou, pridajte mlieko s droždím a vymiešajte cesto. Cesto vyvaľkajte a vytvorte okrúhle formy pomocou pohára. Do stredu uložte uvarený ružičkový kel a vytvorte guľôčky. Varte nad parou asi 15 minút.


SÚVISIACE RECEPTY
