FOCACCIA S ROZTAVENÝM SYROM, PARADAJKAMI A SUŠENÝMI MARHUĽAMI

Zloženie
- 500 g múky
- 10 g soli
- 20 g cukru
- 100 ml Borges Classic olivového oleja
- 200 ml vody
- 20 g čerstvého droždia
- 200 g syra typu brie alebo ementál (na roztavenie)
- 500 g paradajok
- 50 g sušených marhúľ
- oregano
Focaccia:
Plnka:

4

3 hodiny

stredne náročné

KROK ZA KROKOM
Droždie rozpusťte vo vode a zmiešajte s olivovým olejom Classic. Múku zmiešajte so soľou a cukrom. Tekutú zmes potom vlejte do múky. Vymieste cesto, ktoré sa nebude lepiť na ruky. Hoci sa to môže zdať nemožné, na rukách by vám naozaj nemalo zostať žiadne cesto. Celý proces miesenia by mal trvať zhruba 20 minút. Výsledné cesto musí byť hladká svetlá hmota.Cesto zakryte vlhkou utierkou a nechajte 30 minút odpočívať. Plech potrite olivovým olejom a rovnomerne roztiahnite cesto tak, aby zakrývalo celé jej dno.
Paradajky a marhule nakrájajte na plátky. Umiestnite ich na cesto, posypte oreganom a dochuťte syrom brie.
Focacciu, zakrytú vlhkou utierkou, nechajte ďalších 60 minút kysnúť na teplom mieste. Vlhká utierka zaistí správne kysnutie.
Rúru predhrejte na 250 ºC. Pred vložením do rúry, focacciu pokropte trochou vody, aby sa v rúre vytvorila para. Pečte pri teplote 200 ºC asi 20 minút.

