FILETY Z MORSKEJ ŠŤUKY V HROZIENKOVEJ OMÁČKE

Zloženie
* 750 g filiet z morskej šťuky
* 2 cibule
* 45 g hrozienok
* ½ šálok bieleho vína
* 3 lyžíc paradajkového pyré
* Borges extra panenský olivový olej
* biele korenie
* múka
* soľ

4

25 minút

ľahké

KROK ZA KROKOM
Hrozienka namočte do teplej vody, aby sa znovu zavodnili.Filety osoľte, obaľte v múke a zľahka opečte na extra panenskom olivovom oleji tak, aby neboli úplne upečené. Odstráňte z panvice a nechajte odkvapkať.
Cibuľu nakrájajte a restujte na extra panenskom olivovom oleji, kým nebude priehľadná. Pridajte pol lyžice múky a premiešajte. Pridajte víno a paradajkové pyré. Varte na miernom ohni približne 10 minút. Následne rozmixujte do hladka.
Šťuku dajte do hrnca, zalejte omáčkou a pridajte pol pohára vody. Osoľte, okoreňte a pridajte hrozienka. Varte zhruba 5 minút.


SÚVISIACE RECEPTY
