Farfalle s kelom a mangom

Zloženie
* 500 g cestovín (farfalle)
* 2 strúčiky cesnaku
* 1 červená cibuľa
* 10–12 listov kučeravého kelu
* 2 hrste píniových orieškov
* 2 mangá
* Borges extra panenský olivový olej
* Soľ
* Paprika

4

20 minút

jednoduché

KROK ZA KROKOM
Olúpte a na jemno nakrájajte cesnak, jemne ho orestujte na olivovom oleji a odstavte ho z ohňa keď bude mierne zlatistý. Nakrájajte cibuľu a jemne ju osmažte, kým nezačne byť priehľadná. Pridajte kel, pridajte soľ a korenie podľa chuti, krátko premiešajte a prilejte trochu vody. Nechajte variť asi 5 minút.Farfalle uvarte v dostatočnom množstve osolenej vody, podľa návodu na obale. Po dovarení sceďte a pridajte trochu olivového oleja a korenia. Cestoviny zmiešajte spolu s kelom, pridajte opražený cesnak a dobre premiešajte. Nakrájajte mango na malé alebo veľké kúsky a poukladajte na cestoviny. Na záver posypte opraženými píniovými orieškami.


SÚVISIACE RECEPTY
