DOMÁCI CHLIEB

Zloženie
- 500 g múky na pečenie chleba
- 15 g čerstvého droždia
- 30 ml extra panenského olivového oleja Borges
- 10 g soli
- 400 ml vlažnej vody

4 osoby

5 hodín

Jednoduchý

KROK ZA KROKOM
Rozpusťte droždie vo vode, neskôr pridajte múku a soľ. Dobre premiešajte a pridajte po troške olej.Z masy vymieste cesto. Postačí 10 minút miesenia.
Cesto dajte do misky, prikryte potravinárskou fóliou a nechajte odpočívať na teplom mieste asi hodinu až hodinu a pol. Objem by sa mal zdvojnásobiť.
Ak chcete menšie chlebíky, môžete ich rozdeliť na 4 časti. Veľkosť nechávame na vás.
Vyformované cesto uložte na papier na pečenie, prikryte vlhkou utierkou a nechajte fermentovať ešte asi 2 hodiny.
Rúru zohrejte na 250 °C. Chlieb potrite extra panenským olivovým olejom, znížte teplotu a pečte asi 25 minút, ak máte menší chlieb a nejakých 30 – 40 minút, ak máte väčší chlieb.
Pred pečením môžete chlieb posypať hrubozrnnou soľou, pizza korením alebo semienkami. Výber záleží na vás.


SÚVISIACE RECEPTY

SÚVISIACE PRODUKTY
