Domáce vegánske donuts

Zloženie
Na korpus:
* 50 g trstinového cukru
* 40 ml kokosového oleja
* 150 g múky
* 1 ČL instantnej kávy
* 1 ČL instantného droždia
* 240 ml rastlinného nápoja z mandlí Borges Natura (alebo iného rastlinného nápoja)
Na polevu:
* 50 g ovsených vločiek
* 150 g práškového cukru
* 15 ml rastlinného nápoja z mandlí Borges Natura

16

35 minút

jednoduché

KROK ZA KROKOM
Donut, alebo po slovensky šiška, je populárny dezert pre malých aj veľkých. Pripravte si s nami jeho ľahšiu, vegánsku verziu, bez vyprážania.Postup:
Teplovzdušnú rúru predhrejte na 170 ° C. Formu na šišky vymastite olejom.
V miske zmiešajte cukor, kokosový olej, instantnú kávu a rastlinný nápoj Borges Natura. Všetko dobre premiešajte a nakoniec pridajte múku, droždie a premiešajte až kým nevznikne homogénne cesto.
Cesto nalejte do foriem na šišky a pečte 10 – 12 minút. Vyberte z rúry a nechajte vychladnúť. Medzitým zmiešajte v miske krupicový cukor a rastlinný nápoj. Dôkladne vymiešajte a šišky namočte do polevu, nechajte stuhnúť.


SÚVISIACE RECEPTY
