CUKETA V CESTÍČKU SO SYROVÝM DIPOM

Zloženie
* 2 cukety
* 100 g múky
* 200 ml dobre studenej minerálnej vody
* soľ
* Borges olivový olej Classic
Syrový dip:
* 100 ml smotany
* 50 g ementálu
* 50 g parmezánu
* sezam

PRE 4 OSOBY

30 MINÚT

STREDNE NÁROČNÉ

NÁVRH NA SERVÍROVANIE
- * Dipy môžete obmieňať podľa vášho gusta: od majonézy cez barbecue omáčku až po guacamole. Recept, ktorý vám dnes odporúčame sa môže stať súčasťou tapas alebo prílohy. Nikdy nelúpte cuketu – najväčšia časť vitamínov sa nachádza hneď pod šupkou. Navyše práve šupka dodáva tú pravú chuť a textúru.

KROK ZA KROKOM
Umyte cukety a nakrájajte na paličky. Snažte sa, aby boli rovnakej veľkosti. Osoľte ich.Z múky a vody pripravte cesto na obaľovanie. Obaľte paličky v cestíčku a pečte dozlatista.
Odstavte z ohňa a uložte na kuchynský papier, aby sa vsiakla prebytočný olej.
Na prípravu dipu: V hrnci dajte zohriať smotanu. Keď začne vrieť, pridajte ementál a parmezán. Nechajte dobre roztopiť. Omáčku prelejte do misky, posypte sezamom a podávajte.


SÚVISIACE RECEPTY 
