Čučoriedkový cheesecake

Zloženie
Na korpus:
* 2 PL masla
* 150 g mandlí
* 100 g granoly
* Extra panenský olivový olej na vymastenie formy
Na krém:
* 250 g čučoriedok
* 150 g gréckeho jogurtu
* 70 g cukru (alebo iného alternatívneho sladila)
* 100 g rastlinného nápoja z lieskových orechov Borges Natura
* 3 plátky želatíny

8

25 minút

jednoduché

KROK ZA KROKOM
Maslo rozpustite v mikrovlnnej rúre. V kuchynskom robote rozmixujte mandle a granolu a ku tejto zmesi pridajte rozpustené maslo. Dôkladne premiešajte.Okrúhlu formu na tortu vymastite extra panenským olivovým olejom a vtlačte do nej cesto.
V hrnci zmiešajte čučoriedky a jogurt a čučoriedky, cukor a nápoj z lieskových orechov. Zmes zahrejte (ale nepriveďte do varu) a pridajte želatínové plátky. Počkajte, až kým sa nerozpustia. Túto zmes vylejte na korpus a nechajte odležať v chladničke niekoľko hodín, až kým krém nestuhne (najlepšie cez noc). Jednoduchý, svieži letný dezert.


SÚVISIACE RECEPTY
