Čokoládový koláč

Zloženie
* 80 g trstinového cukru
* 50 g kakaa
* 1 balenie kypriaceho prášku
* 300 g hladkej múky
* 300 ml Borges Natura mandľového nápoja (alebo iného rastlinného nápoja)
* šťava z ½ citróna
* hrsť vlašských orechov
* extra panenský olivový olej
Na polevu:
* Trocha Borges Natura mandľového nápoja (alebo iného rastlinného nápoja)
* 1 balenie čokolády na varenie

6

50 minút

jednoduché

KROK ZA KROKOM
V miske zmiešajte trstinový cukor, kakao, kypriaci prášok, hladkú múku. Pridajte rastlinný nápoj, šťavu z ½ citróna, nasekané vlašské orechy a premiešajte. Formu na tortu vymastite olejom, vylejte do nej cesto a pečte v teplovzdušnej rúre na 180 °C 30 – 40 minút. Tesne pred tým, ako sa koláč dopečie si pripravte polevu. V hrnci zmiešajte mandľový nápoj a čokoládu na varenie. Na miernom ohni varte, až kým sa čokoláda úplne neroztopí. Polevu jemne rozotrite na koláč a posypte vlašskými orechmi.

SÚVISIACE RECEPTY
