Čokoládová pena s jahodami

Zloženie
Na čokoládovú penu
* 100 g kvalitnej tmavej čokolády na varenie
* 3 polievkové lyžice rastlinného nápoja z lieskových orechov
* 20 ml extra panenského olivového oleja Borges
* 2 vajcia
* 50 g práškového cukru
* 1 polievková lyžica holandského kakaa
* Hrsť nasekaných orechov (vlašské alebo lieskové orechy, mandle)
Na jahodovú polevu
* 12 stredne veľkých jahôd
* 2 lyžice balzamového octu Borges
* 1 polievková lyžica kryštálového cukru
* Mätové lístky na ozdobu

4

50 minút

ľahké

KROK ZA KROKOM
Jahody umyte a očistite. Nakrájajte ich na tenké plátky a pridajte ku nim 2 lyžice balzamového octu, cukor a mätové lístky. Nechajte marinovať v chladničke aspoň 1 hodinu.Čokoládu nakrájajte na malé kúsky a pridajte ku nej rastlinný nápoj. Roztopte v mikrovlnke alebo vo varnom kúpeli. Pridajte extra panenský olivový olej. V zvlášť miske zmiešajte žĺtky a cukor až kým nevznikne hladká zmes. Pridajte čokoládu a kakaový prášok. Z bielkov vyšľahajte sneh a jemne primiešajte do čokoládovej zmesi. Krém podávajte v sklenených pohároch s lyžicou jahodovej marinády. Posypte nasekanými orieškami.


SÚVISIACE RECEPTY

SÚVISIACE PRODUKTY
