Cestovinový šalát s treskou, čiernymi olivami, paradajkou a omáčkou romesco

Zloženie
- 500 g cestovín Fusilli
- 300 g tresky bez soli
- 100 g čiernych olív bez kôstky
- 3 paradajky
- Borges extra panenský olivový olej
- soľ
- 1 pečená paradajka
- 3 pečené strúčiky cesnaku
- hŕstka pečených lieskových orechov
- lyžička mletej červenej papriky
- trochu štipľavej červenej papriky
- dužina pečenej papriky
- 1 hrianku
- trochu octu
- 100 ml Borges panenského olivového oleja
- lyžičku soli
Na omáčku romesco:

Pre 6 osôb

30 MINÚT

STREDNE NÁROČNÉ

KROK ZA KROKOM
Rozdrobte surovú tresku a odložte. Olivy nakrájajte na tenké pásiky a odložte. Z hora do stredu každej paradajky vyrežte krížik, varte 30 sekúnd vo vriacej vode a opláchnite v studenej vode. Zlúpte, odstráňte jadierka a nakrájajte na kocky. Na prípravu omáčky dajte paradajku a strúčiky cesnaku na plech s trochou oleja a pečte 20 minút v rúre rozohriatej na 180ºC. Všetky ingrediencie rozmixujte. Cestoviny uvarte podľa návodu na obale. Sceďte a dobre zmiešajte s omáčkou. Pridajte rozdrobenú tresku, kocky paradajky a nakrájané olivy.
Nutričné tipy
Ak nemáte čas na prípravu omáčky romesco, ochuťte šalát octovým dressingom.Šalát je najrôznorodejším jedlom, môžete si ho kombinovať, ako chcete. Ak máte kuracie prsia namiesto tresky, nakrájajte ich na kúsky a pridajte do šalátu, budú sa veľmi dobre hodiť k zvyšku ingrediencií. Pre oživenie chuti môžete skúšať rôzne druhy dressingov.

