Cestovinový šalát s orechovou omáčkou

Zloženie
* 320 g fusilli
* 150 g pražených vlašských orechov
* 5 ďatlí
* 250 ml rastlinného nápoja Borges Natura z lieskových orechov
* 250 ml rastlinného nápoja Borges Natura z mandlí
* 2 celé škorice
* 16 cherry paradajok
* 40 g strúhaného parmezánu
* Štipka soli
* Štipka korenia

4

30 minút

jednoduché

KROK ZA KROKOM
Cestoviny uvarte podľa návodu na obale, sceďte a odstavte. V mixéri rozmixujte vlašské orechy a ďatle. V hrnci zohrejte rastlinné nápoje spolu so škoricou. Keď nápoj začne vrieť, vyberte škoricu a primiešajte zmes datlí a orechov. Varte ešte 5 minút za stáleho miešania. Dochuťte soľou a korením, nechajte odležať. Zmiešajte cestoviny a omáčku, premiešajte a posypte nastrúhaným parmezánom a na jemno nasekanými vlašskými orechmi.

SÚVISIACE RECEPTY
